Mingla bättre!

Fem snabba till mingelexperten Åsa: (Och ja, hon håller workshops och föreläser i ämnet så det är inte bara vi som utnämner henne till expert på området!)

Hur är en bra minglare?
Bra lyssnare, socialt kompetent och bra på att presentera sig själv.

Är det verkligen nödvändigt att kunna mingla?
Absolut. Det låter som en klyscha men det handlar väldigt mycket om att knyta kontakter idag. Se bara hur många jobb och uppdrag som förmedlas på det sättet. Det gäller att kunna sälja in sig själv.

Hur får man ut det mesta av ett mingeltillfälle om man till exempel vill marknadsföra sig själv och sitt företag?
Ett bra tips är att förbereda sig väl genom att ta reda på vilka som kommer att vara där, fundera på vad du ska prata om och vilka du verkligen vill prata med. Försök att inte prata så mycket med dom du redan känner. Se till att byta visitkort och följ upp kontakten ganska snart efteråt. Ge av sig själv.

Vilket är ditt bästa tips till den som är blyg och har svårt för att ta kontakt med andra men ändå känner att hon måste delta i lite sociala sammanhang för att knyta kontakter?
Att förbereda sig är nog det viktigaste. Ju mer man förbereder sig ju lättare blir det. Man behöver heller inte satsa på att prata med 20 personer, det räcker kanske med två. Tänk också på att mingelkunskaper är något man kan man träna upp. Få av oss föds som sociala genier.

Vem eller vilka skulle du själv helst mingla med?
Det kanske låter som ett tråkigt svar men Nobelfesten är nog ett väldigt bra mingel. Tänk på alla intressanta människor man kan träffa där. Sen tror jag också att de kanske kan behöva lära sig lite om hur man minglar på ett bra sätt…

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: