Snart är Sandra sin egen chef

32-åriga Sandra står inför stora förändringar. Hon har sagt upp sig från sitt fasta jobb för att satsa på något hon länge drömt om – att bli sin egen.
Den blivande företagaren bor i Skellefteå med sin sambo och två barn på tre respektive fem år. Efter åtta år på samma arbetsplats känner hon att det är dags att göra något nytt. Hennes företag kommer att inrikta sig mot företagskunder och erbjuda tjänster inom språkvård.

Varför vill du starta eget?
– Jag vill prova på att vara min egen, att få bestämma mina egna arbetsuppgifter och planera jobbet efter eget huvud.

Vad hoppas du uppnå med ditt företagande?
– Försörjning i första hand. Jag har inte så stora förväntningar egentligen. Att klara mig på min inkomst och få utlopp för min kreativitet är viktigt men jag har inga planer på att ta över världen.

Var det ett lätt eller svårt beslut?

– Det har varit en flerårig process med flera olika företagsidéer som kommit och gått. Det gäller att vänta in den rätta idén och den kom i samband med att jag fick avslag på ett jobb jag hade sökt.

Hur mycket har din familjesituation spelat roll?
– Det har i allra högsta grad spelat roll. Just nu pendlar jag långt till mitt jobb så förhoppningsvis kommer det att bli lättare när det gäller att lämna och hämta från dagis osv. Jag vill också ha mer tid med mina barn och det tror jag mig kunna få genom att jag kommer att kunna styra tiden mer.

Vad tror du kommer att bli det bästa med ditt beslut?
– Att lära sig nya grejer, att sätta sig in i en hel ny värld. Jag kan inget om företagande så det känns som att det kan bli en rolig resa.

Vad skulle kunna underlätta för dig och andra som fundera på att starta en verksamhet?
– Bra kontakter med människor som redan har företag. Företagande måste hamna på kartan, annars är det svårt att ta steget. Rent praktiskt så behöver jag hjälp med budget och sånt eftersom jag inte har något intresse för det. Jobs & Society här i Skellefteå är en bra kontakt att ha.

Hur nervös är du just nu?
– Jag är inte så nervös längre nu när jag bestämt mig. Jag provar. Går det inte så går det inte. I så fall har jag flera reservplaner.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: