”Man måste få höra att man är bäst i världen”

Om du inte vill veta vad en företagsmamma är så kan du sluta läsa här. Men om du vill veta mer om vad som försiggår i hjärnan på idésprutan bakom Företagsmamma så är det bäst att du fortsätter.
Sofia Samuelsson är 37 år, utbildad ekonom och delägare i Göransson & Anderbjörk AB i Växjö. Hon bor i villa, är gift med Björn och har två söner. Den viktigaste prylen i hennes liv är fjärrkontrollen som gör att hon kan hålla regelbunden kontakt med ”vännerna” Doktor House, McDreamy, Lisa Simpson med flera.

Hur länge har du haft företag?
– Jag har drivit företag i två år men det känns som 37 eftersom jag är uppväxt i en familj fylld av företagare. Morfar drev stor tygaffär, pappa drev hotell och restaurang och mamma driver bokföringsföretag och administrerar fastigheter.

Varför egen?
– Jag inbillade mig att man då kunde jobba när man ville. Insåg inte att man oftast vill jobba eftersom man jobbar åt sig själv. Jag känner till de mindre bra sidorna med att vara egen men vet att stoltheten över att driva eget slår allt.

Är det ett jobb eller en livsstil?
– Ett livsjobb skulle jag säga. Jag vill inte kalla det livsstil för mitt liv innehåller andra delar som är precis lika viktiga, som familj, vänner, ensamtid mm. Men det är mer än ett jobb.

Vad gör du i ditt företag?
– Om jag svarar ”lite av varje” så skriker varenda företagskonsult. Man ska ju veta vad man säljer, men jag säljer ju mig själv till viss del. Gör inte alla företagare det? Min bas är bokföring, administration och projektledning. Sen är jag ekonomimentor åt en del, startar nya nätverk, håller lite kurser i bokföring och ekonomitänk, coachar tjejer som vill starta företag och mycket annat. Just det, jag är i förberedelsefasen för att starta en resebyrå med två kollegor också. Och så min livsdröm då – Företagsmamma.

Vad är en företagsmamma?
– En kvinna som är stark och underbar och som vill mycket. När jag smakade på ordet första gången tänkte jag in orden barn och företag i det – men när jag nu pratat med många så ser jag att man inte alls behöver ha barn för att känna sig som en företagsmamma. Det var häftigt att höra det.

Varför behövs den här sajten?
– Jag har aldrig gråtit så mycket som jag gjorde när jag var ”mammaledig” andra omgången. Jag hade lämnat äldsta sonen på dagis och skulle gå hem med andra sonen. Alla andra mammalediga gick på promenader, fikade och tjattrade – jag gick hem och satte på datorn och var så arg på mig själv för att jag hade satt mig i den här situationen. Ibland räcker inte tiden, orken, modet, energin, viljan eller skrattet till – då måste man få höra att man är bäst i världen. Det ska man få veta här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: