Bokslutsslut….och om hur tv påverkar ett resultat…

För dom som känner mig framstår det som lite excentriskt att jag faktiskt gillar att göra bokslut. Få av mina vänner kan se mig sitta med huvudet över siffror och leta ören och konton. Jag har ingen aning om varifrån denna lusta kommer – men min ömma moder arbetar ju med det så det kanske är den genen?

Men idag, denna måndag, när det småstrilar regn och mitt lilla tända ljus som står bakom datorn flackar som om det hade dödsångest – då är det inte värst roligt med alla siffror längre. Tre bokslut är gjorda och ett dussin kvar att göra. Jag är bokslutsslut! Redan!

Men framförallt ”packåsnaslut”. För det känns som om det är det enda jag gör – jag bär papper – hela tiden. Mellan kontoret och bilen, mellan bilen och hemmet och så tillbaka nästa morgon igen. ”För jag kan ju bokföra lite framför tv:n ikväll.”

Min simultankapacitet är bra – eller var bra. För nu kan jag sitta och leta ”Will Smith” i kontoplanen och samtidigt undra varför Bones på TV4 inte sparar sitt kvitto till ”the forensic administrator” när hon käkar med Booth. Som ni hör kan det bli riktigt intressanta bokslut i år!

Tänk att få ringa upp någon och säga: ”Ditt resultat ser bra ut – du har en positiv balans med McDreamy och bland tillgångarna finns ju din inblandning i Top Model och Antikrundan.”

Hoppas inte någon klient läser detta……..

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: