VAB – är det en vampyr?

VAB – de flesta av er känner igen dessa bokstäver som en källa till frustration, kalenderbök och djupa suckar. Vård Av Barn. Och då i betydelsen ”sjukt barn”.

VAB uppkommer när man minst anar det, eller snarare, när man minst vill ana det. VAB kan då stå för Veckan Abrupt Bruten. I samma sekund som den där nysningen lämnar fyraåringens kropp söker sig föräldrarnas ögon till varandra och försöker med blickar vinna slaget om tiden. Blickar som säger ”Jag har ett möte imorgon som är helt omöjligt att boka om” eller ”Jag var faktiskt hemma mer än du förra gången”. Dessa blickar suger musten ur förhållandet som en vampyr suger blod, inte bara mellan föräldrarna utan även mellan barn och förälder. ”Men lilla älsklingen, inte mår du såååå dåligt?”

Nu förstår jag att en del av er förfäras över denna lilla tanke kring VAB – men ni kanske anar vem som skriver detta från hemdatorn och inte jobbdatorn….

Och för er som älskar att leka med ord såsom jag: VAB kanske även kan stå för Vulgär Analfabet Bokstavsbajsar…. (bajs är ett ord som jag inte använt på 30 år, sen kom barnen och nu känns det helt naturligt…på alla plan…).                                                                 

Kommer du på fler VAB-betydelser, lägg en kommentar och ge mig dagens energikick!

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: