Om Företagsmamma

Att vårda ett företag har många likheter med att vårda ett barn. Det ena behöver inte heller utesluta det andra. Foretagsmamma.se vill skapa en känsla av igenkännande hos företagsamma kvinnor. Sidan ska vara välkomnande och tillåtande samtidigt som den är informativ och ge upphov till nya idéer. Lite som en träff med tjejkompisarna korsat med ett säljmöte.

Bakgrund:
Sofia satt en regnig natt förra hösten med son nummer två vid bröstet och nya skatteregler på datorskärmen. Hon kände sig extremt ensam i det val hon gjort – att både vårda barn och företag. Hur hittar man likasinnade?
En vecka senare gick hon ut på middag med väninnan Sara, som råkade vara journalist. Sara lyssnade och sa ”briljant, jag vill vara med”. De grunnade vidare i några veckor och sen kom Sofie – en grafisk formgivare med liten dotter hemma. ”Jag känner igen mig i allt ni säger” sa hon ”nu kör vi”. Så det gör vi!

Vi som ligger bakom sidan är alltså tre personligheter med den gemensamma punkten att vi är kvinnor och att vi ser företagandet som en stor, naturlig och härlig del av våra liv.

Vi har aldrig gjort något liknande och vi har ingen aning om vart den här vägen leder. Men vi vet vad vi vill – vi vill hitta många företagsmammor i landet som man kan luta sig mot, inspireras av, gynna och dela erfarenheter med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: